Werking edelsteen

Edelstenen zijn natuurlijk prachtig. Je draagt ze gepolijst als sieraad of gebruikt ze in ruwe variant als accessoire in je interieur. Naast dat ze esthetisch gezien erg mooi zijn, heeft een edelsteen ook een werking. Deze natuurlijk beauties worden al erg lang door de mensheid meegedragen en dat is niet voor niets! Edelstenen hebben namelijk een energetische werking en laat de mens nou net uit energie bestaan ;). De werking van elke edelsteen is bij elke soort net weer even anders, vandaar dat je hier een handig overzicht vindt met de gebieden waar edelsteen invloed op heeft.

Een eeuwenoude traditie

De werking van edelsteen is niet wetenschappelijk bewezen, maar edelstenen worden al duizenden jaren gedragen. Tegenwoordig wordt bijna overal een medicijn voor ontwikkelt, maar vroeger was dat natuurlijk niet het geval. De mens leefde samen met de natuur en gebruikte naast kruiden en planten ook edelstenen om kwaaltjes en ziektes te genezen. Hedendaags hebben nog steeds veel mensen baat bij de kracht van deze natuurlijke bronnen van energie. Of je gelooft in de werking van edelstenen is natuurlijk persoonlijk, zoals met elk geloof of levensovertuiging.

Een edelsteen matchen aan de werking

Elke edelsteen is natuurlijk anders, maar je kunt de werking ervan herkennen aan twee eigenschappen, namelijk de dichtheid en kleur. Een heldere steen werkt op je geest, eentje die doorschijnend is op je gevoel en een dichte steen op het lichaam. De kleuren hebben een werking zoals je deze wellicht al kent, want dit ‘trucje’ wordt vaak door marketeers gebruikt om een bepaald gevoel op te roepen. Groene tinten ontspannen en kalmeren, waar paarse en blauwe tinten juist harmoniseren. Warme kleuren zoals geel, rood en oranje stimuleren en activeren.

De esthetiek van edelsteen

Mocht je niet volledig overtuigd zijn van de werking van edelsteen, dan raad ik het je aan om het toch eens te proberen. Zoals met alles zul je de kracht pas voelen nadat je begint te geloven. Mocht dat moment niet komen, dan kun je alsnog genieten van de esthetiek van de edelsteen. Ze zijn namelijk prachtig om naar te kijken en komen in meer maten, kleuren en vormen dan je kunt bedenken.