Edelstenen op kleur

Je vindt hier alle beschikbare edelstenen op kleur en de betekenis die daarbij hoort. Je kiest een gekleurde edelsteen dus het liefst niet alleen op het uiterlijk, maar vooral op de werking die de steen biedt. Zo hebben paarse edelstenen een reinigende werking en zit de kracht van groene edelstenen in het harmoniseren.

Gekleurde edelstenen

Elke edelsteen heeft een eigen kleur en unieke eigenschappen. Het is dus belangrijk dat je bij het uitzoeken van de juiste steen kijkt naar de werking die bij de kleur en steendichtheid komt kijken. Edelstenen kun je afstemmen op kwaaltjes die je hebt, maar ook op je sterrenbeeld, geboortemaand of een chakra waar je graag mee aan de slag wil. Zo zorgt een blauwe edelsteen voor innerlijke rust en hoort bij het 6e chakra, het voorhoofd oftewel derde oog. Ook past het bij het 5e chakra omdat deze stenen communicatie en het spreken van de waarheid bevorderen. Bruine edelstenen werken aardend en horen dus juist weer bij het basis chakra, je stuitje.

De helderheid

Naast de je edelstenen op kleur kunt kiezen, zegt ook de helderheid veel over de kracht. Zo werken heldere kristallen zoals Bergkristal op je geest zodat je helder en duidelijk ziet. Stenen die doorschijnend zijn, zoals een Rozenkwarts horen bij emotie en gevoel. Dichte stenen werken aardend en zijn gericht op het lichaam.

Edelstenen op kleur uitzoeken

Vaak begin je te kijken wat je mooi vindt als je iets wil kopen. In dit geval is het juist belangrijk dat je goed in beeld hebt waarbij je wil dat een edelsteen je helpt of ondersteunt. Vervolgens ga je pas kijken welke steen die daarbij past ook qua looks aansluit bij je wensen. Mocht je zelf nog niet zo bezig zijn met de werking van stenen, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een edelsteen wel op kleur te kiezen. Wie weet ben je er op een later moment toch klaar voor!